Mentőládák munkahelyre

26 feb

A munkahelyek számára is törvényileg kötelező a szabályszerűen felszerelt elsősegély doboz biztosítása. Ez többnyire egy szabványnak megfelelő doboz, melyet az esetek többségében falra lehet szerelni egy kerettel, melyből a doboz maga ki- be tehető.
Munkahelyi előírás miatt kötelező minden intézmény/cég számára elsősegély dobozt tartani. Tartalmaz gyorskötöző pólyát, mull-lapot, kéztisztító lapot, kendőt, fóliakesztyűt, ragtapaszt, biztosítótűt, ollót, sebfertőtlenítő oldatot, valamint kiegészítő nyomtatványokat.
Kötelező az elsősegély láda tartalmát meghatározott időn belül frissíteni, pótolni, erre rendelkezésre állnak külön utántöltő csomagok. A kötszerek szavatossága gyártástól számítva 5 év, a sebfertőtlenítő oldatoké pedig 3 év, ezeket a munkáltatóknak kötelessége cserélni illetve utánpótolni.
A munkahelyi elsősegély doboz négy méretben kapható, az „I” jelzésű 1-30 fő számára, a „II” jelzésű pedig 31-50 fő számára elegendő, míg a „III”-as 51-100 a IV-es jelzésű pedig 101-400 elsősegélynyújtásra alkalmas terméket tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?