Mentőládák munkahelyre

26 feb
A munkahelyek számára is törvényileg kötelező a szabályszerűen felszerelt elsősegély doboz biztosítása. Ez többnyire egy szabványnak megfelelő doboz, melyet az esetek többségében falra lehet szerelni egy kerettel, melyből a doboz maga ki- be tehető. Munkahelyi előírás miatt kötelező minden intézmény/cég számára elsősegély dobozt tartani. Tartalmaz gyorskötöző pólyát, mull-lapot, kéztisztító lapot, kendőt, fóliakesztyűt, ragtapaszt, biztosítótűt, ollót, sebfertőtlenítő oldatot, valamint kiegészítő nyomtatványokat. Kötelező az elsősegély láda tartalmát meghatározott időn belül frissíteni, pótolni, erre rendelkezésre állnak külön utántöltő csomagok. A kötszerek szavatossága gyártástól számítva 5 év, a sebfertőtlenítő oldatoké pedig 3 év, ezeket a munkáltatóknak kötelessége cserélni illetve utánpótolni. A munkahelyi elsősegély doboz négy méretben kapható, az „I” jelzésű 1-30 fő számára, a „II” jelzésű pedig 31-50 fő számára elegendő, míg a „III”-as 51-100 a IV-es jelzésű pedig 101-400 elsősegélynyújtásra alkalmas terméket tartalmaz.

Mitől van lelkiismeret furdalásunk?

26 feb
A lelkiismeret szó a görög szüneidészisz szóból ered, ami azt jelenti, hogy: ” együttlátni valamivel”. A kifejezés arra utal, hogy nem vagyunk képesek minden a fizikai érzékszerveinkkel felfogni, ezen dolgok felfogására van a lelkiismeretünk. Két funkciót tölt be a lelkiismeret, a vádlásét és a felmentését. Tulajdonképpen az ember szellemének működését takarja, mely a szívet vizsgálja, és ha valami olyat talál, ami Isten igéjével ellentétes, akkor elkezdi vádolni a személyt. Ugyan így ha nem talál Isten Igéjável szembemenő dolgot, akkor felmenti az embert a bűntudat alól. A lelkiismeret torzulásához vezethet, ha nem az Igéhez méri az ember a cselekedeteit, hanem társadalmi normákhoz. A Szentírás előírásai, azaz az Isten törvénye eltér attól, amit a világ, egyes kultúrák vagy a társadalom elénk tár. Ha egy ember bűnt követ el a Szentírás szerint, de nem érez bűntudatot miatta, az azért van, mert eltorzult a lelkiismerete. A Szentírás szerint, ha az embernek szilárd hite van Isten igéjében, és kérte a megbocsájtást a bűneire vonatkozóan, akkor nem kell többet bűntudatot éreznie a korábban helytelenül tett dolgaiért.

3D nyomtatott gipsz törött kézre

2 máj
Az eltört kéz rögzítése hagyományosan sima gipsz felhasználásával történik. A legnagyobb probléma ezzel a rögzítéssel, hogy a viselőjének nagyon kényelmetlen. A viselés során ugyanis a bőr nem szellőzik, ezért gyakran viszket. Nem lehet rendesen tisztálkodni sem benne, hiszen víz nem érheti. Képzeljünk el egy olyan 3D nyomtatott műanyag rögzítő gipszet törött kézre mely minden ilyen kényelmetlenségtől mentes! A rácsos kialakítás miatt a tisztálkodás könnyen lehetséges és a szellőzés is megoldott. És ez már nem a jövő! Ez már elérhető lenne mindenki számára, csak a pontos technológiai folyamat bevezetése hiányzik, hogy ezt a nagyszerű találmányt mindenkinél lehessen alkalmazni.

Degasin.eu felfúvódás ellen

13 dec
A degasin.eu felfúvódás ellen kiváló készítményt kínál. A honlapra látogatva megismerheti a legnépszerűbb készítményt, amely már sokszor bizonyította hatékonyságát. A puffadás visszavezethető akár a nem megfelelő táplálkozásra is, de a rendszertelen, mozgásszegény életmód is felelőssé tehető. Tudjon meg többet a témáról a degasin.eu segítségével! Bízzon meg készítményünkben és nem fogja megbánni!

Csontritkulás kezelése

9 dec
A csontritkulás kezelése Önnek se legyen kérdés! Ne halogassa a változást, hiszen ez az alapja a további romlás elkerülésének! Látogasson el még ma a www.proenzi.hu weboldalra, ahol további információkat olvashat a betegséggel, és annak kezelésével kapcsolatban. Válassza a Proenzit vitaminhiányának a pótlására, hiszen nekünk fontos az Ön egészsége! A gondtalan és fájdalommentes élet Önre vár!