Olvassanak híreket a fiatalok is

29 Már
Gyakran hallani, hogy fiatalként is fontos a tájékozottság és hogy esetleg a diákoknak is több hír oldalt kellene látogatni. Ez önmagában nem megoldás mert ha ez nem érdekli a diákot akkor magától nem fogja látogatni ezeket az oldalakat és nem lesz tájékozottabb de ha ő maga talál olyan oldalakat ahol neki megfelelő stílusban és formában publikálják a cikkeket akkor sokkal könnyebben rátudjuk venni, hogy olvasson híreket mert meglesz a belső motivációja. Keressen ő maga olyan oldalakat ahol tematikusan olyan hírek vannak amiket ő örömmel fog olvasni és meglesz hozzá a saját motivációja. Ez egy remek megoldás arra, hogy a fiatalok is egyre tájékozottabbak legyenek.

A hírek forrása

29 Már
Sok helyről tájékozódhatunk ha hírekhez akarunk jutni, vehetünk klasszikus hagyományos újságot de ma már sokkal többen tájékozódnak a hírekről az internetről mint a nyomtatott sajtóból az internetnek megvan az az előnye, hogy amint megtörténik az esemény már tudosít is róla azonnal, és így az internet egy nagyon naprakész gyors hírforrás sokkal gyorsabb mint a nyomtatott sajtó az emberek többsége rendelkezik olyan eszközzel amivel akár útközben is netezhet, szóval ma már sokkal többen használják ezt a megoldást sokan a közösségi média falukat használják hírportálnak azzal, hogy híroldalakat követnek és így azonnal értesülhetnek minden fontos információról.

Tájékozottság és tisztánlátás

29 Már
Fontos manapság, hogy ismerjük a híreket, hogy tájékozottak legyünk, hogy tisztán lássunk egy-egy ügyben. Nem elhanyagolható, hogy a tudásunkat honnan szerezzük be . Míg régen a legtöbben ha hírekről volt szó akkor a nyomtatott lapokat választották ma már ha valaki híreket olvas azt általában úgy kell érteni, hogy az internetes hírportálokat olvassa, persze ha igazán elakarunk merülni egy témában érdemes több ilyet elolvasni vagy akár vissza térni a klasszikus módszerhez és megvenni egy nyomtatott lapot de a legtöbben manapság már az internetről tájékozódnak és nem a nyomtatott sajtóból amivel nincs is különösebb probléma hisz az internet rendkívül gyorsan jutatja el hozzánk az információkat.

Hírforrások

29 Már
A régen klasszikusnak számító hírforrások mint például az újság mára egyre elavultabbá válnak. Még mindig vannak akik ragaszkodnak a nyomtatott sajtóhoz de sokan akadnak akik ha olvasnak is nyomatatott sajtót csak kiegészítésként mert az sokkal kevésbé napra kész médium ma már. A tv-s hír műsorokat is egyre kevesebben nézik. Az emberek mégis tájékozódnak valahonnan és elmondhatjuk, hogy a legtöbben az internetről, ahol egyre több online hírplatform van ezek közül érdemes többet is felkeresni ha igazán árnyalt képet szeretnénk kapni az eseményekről, egyre többen tájékozódnak csak a rövidhírekből de azért néha érdemes elolvasni egy-egy hosszabb cikket ha jobban érdekel a téma.

A tájékozottság fontos

25 Már
A tájékozottság és a hírek ismerete manapság is nagyon fontos, ráadásul mostanában a hírek mindenki számára sokkal könnyebben hozzáférhetőbbek mint régen. Nem kell elmenni az újság árushoz és megvenni a lapot (vagy több lapot ha igazán elszántak vagyunk) mivel a legtöbb embernek van internet hozzáférése és azzal csak egy kattintás a megbízható hírforrások tömege. Van olyan folyóirat ami fizetős rendszert csinált az archívumából de a legtöbb online médium még mindig ingyenes. Érdemes ezt a lehetőséget kihasználni hisz könnyedén tájékozódhatunk a világ dolgairól és ez nagy előny nem érdemes kihasználatlanul hagyni egy ilyen lehetőséget. A tájékozottság fontos.